miercuri, octombrie 23

Premierul Marcel Ciolacu s-a întors în județul Galați pentru a evalua progresul lucrărilor după inundațiile devastatoare

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat astăzi o vizită în localitățile afectate de inundațiile recente din județul Galați, pentru a inspecta lucrările de reconstrucție și a discuta cu localnicii. Prim-ministrul a lăudat eforturile autorităților locale și ale echipelor de intervenție, subliniind că „speranța a renăscut” în comunitățile afectate.

În cadrul vizitei sale, Ciolacu a menționat că lucrările la infrastructura afectată, inclusiv cele 4 poduri, 4 podețe și peste 20 de kilometri de drumuri distruse, sunt în plină desfășurare, fonduri în valoare de 62 de milioane de lei fiind alocate în regim de urgență. De asemenea, se lucrează intens la consolidarea terasamentelor și refacerea căii ferate pe ruta Galați – Bârlad.

Premierul a fost însoțit de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a se asigura că lucrările vor fi realizate rapid și eficient.

„Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles evaluarea completă a pagubelor, pentru ca fondurile de aproximativ 1,5 miliarde de euro să fie utilizate în reconstrucția integrală a infrastructurii și în realizarea lucrărilor hidrotehnice necesare pentru protejarea comunităților de aici,” a declarat Ciolacu.

Premierul a mulțumit în mod special pompierilor, militarilor și tuturor forțelor de intervenție care au fost implicate în ajutorarea localnicilor de la începutul crizei, subliniind că, datorită eforturilor acestora, „drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *