miercuri, octombrie 23

S-a tras cu arma lângă o secție de poliție din Galaţi. Liniștea publică, tulburată grav de găști

Apele s-au tulburat grav în Galați, duminică seară, după ce două scandaluri, unul după altul, au pus pe jar Poliția și Jandarmeria și au stârnit panică în două cartiere centrale ale orașului. Punctul culminant a avut loc chiar lângă sediul Secției 1 Poliție, de pe strada Dr. Alexandru Carnabel, loc unde mai mulți indivizi s-au răfuit, iar unul a tras cu arma.

A fost alertă maximă în oraș la finele săptămânii trecute, când, pe sfârşit de weekend, mai multe găști s-au răfuit pe stradă, în cartiere centrale ale Galațiului. Cel mai grav incident, soldat cu un uz de armă, a avut loc chiar în vecinătatea noului sediu al Secției 1 Poliție, pe Dr. Carnabel. În urma unui conflict cu mai mulți indivizi, un bărbat a scos un pistol, cu care a tras un foc. Din fericire, nu a nimerit pe nimeni și nici nu a provocat vreo pagubă materială, dar incidentul a stârnit panică și îngrijorare, precum și alertă generală în rândul forțelor de ordine. Toate secțiile de poliție din oraș au fost mobilizate, alături de trupe speciale ale Poliției și Jandarmeriei, care au avut misiunea de a stabili ordinea și a de a identifica făptașul. În cursul zilei de luni, 7 octombrie, reprezentanții IPJ Galați au făcut publică producerea incidentului, odată cu anunțul privind capturarea autorului focului de armă, realizată, de altfel, chiar în seara incidentului.

„În seara de 6 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Galați, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept. Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit că bărbatul, pe fondul unor discuții în contradictoriu purtate cu un alt bărbat ce urmează a fi identificat, ar fi efectuat un foc în plan vertical cu un pistol cu proiectil de cauciuc. Din verificări a rezultat că bărbatul de 37 de ani este deținător de permis de armă valabil”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați, luni, 7 octombrie.

Poliția a anunțat că face cercetări pentru uz de armă fără drept, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și stabilirii cu exactitate a situației de fapt.

Bătaie pe strada Muzicii

Cel puțin un conflict a precedat incidentul grav de lângă Secția 1 și a avut loc doar cu două ore mai devreme, pe strada Muzicii. Acolo, mai mulți indivizi s-au adunat la poarta unor rivali și au făcut scandal, atacând imobilul cu bâte și alte obiecte contondente. Poliția a raportat zece persoane, care au venit cu trei mașini, dar care au fugit după ce au distrus poarta și au auzit că s-a sunat la 112.

„În baza sesizării, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție, iar, din verificărilor preliminare efectuate, s-a stabilit că aproximativ zece persoane s-ar fi deplasat pe strada menționată, cu trei autovehicule, unde, folosind obiecte contondente, ar fi produs distrugeri la poarta de acces în curtea unui imobil din zona respectivă, după care ar fi plecat într-o direcție necunoscută. Nicio persoană nu a fost agresată”, anunța ag. șef pr., Ciprian Stoica, din cadrul IPJ Galați, în cursul zilei de duminică, 6 octombrie.

Nu este deloc exclus ca cele două conflicte să fi avut legătură între ele, în sensul că al doilea să fi fost o tentativă de revanșă a locatarilor de pe Muzicii, care s-au dus pe Carnabel să-și regleze conturile, înainte ca forțele poliției să poată interveni pentru a preveni o nouă ciocnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *