miercuri, octombrie 23

Arestări la Toflea și Tecuci în urma unui scandal în stradă

La trei zile după ce la Toflea a avut loc un scandal monstru, în urma căruia câțiva localnici au ajuns la spital, cu răni grave, iar poliția a fost pusă pe jar de un grup violent care a dispărut fără urmă, anchetatorii au ajuns la principalii suspecți.

Patru bărbați, repectiv trei tineri din satul Toflea și unul din Tecuci, au ajuns în custodia poliției, după ce ar fi dat buzna în casa unui consătean și l-ar fi amenințat cu moartea, după care i-ar fi bătut crunt pe alți doi bărbați, cu care avuseseră un conflict ceva mai devreme și care se refugiaseră în respectiva gospodărie.

Scenele care au dus la anchetă s-ar fi petrecut, susțin polițiștii, care pun întreaga poveste pe seama unui „conflict spontan”, în trafic,  pe o stradă din comuna Brăhășești. O șicanare în trafic ar fi fost mobilul unei urmăriri, pentru care cei patru bărbați aveau să fie reținuți și care au vârste cuprinse între 22 și 39 de ani ar fi pus-o în aplicare ca să se răzbune. Vizați, doi săteni, unul de 20 și altul de 33 de ani, care s-au refugiat în curtea unui unchi, un bărbat de 54 de ani. Grupul de patru ar fi dat buzna în gospodărie și de aici lucrurile au escaladat până la bătaie.

„Proprietarul imobilului, însoțit de fratele său, de 58 de ani, dar și de ceilalți doi bărbați, nepoții acestuia, au ieșit din locuință și le-au solicitat celor patru persoane să părăsească curtea. Aceștia au fost amenințați cu moartea de bărbatul de 39 de ani. Discuțiile au degenerat, iar între părți a avut loc o agresiune fizică, în urma căreia au fost răniți bărbații de 33 și 20 de ani. După incident, agresorii au fugit din curtea locuinței, într-o direcție necunoscută”, au precizat reprezenanții IPJ Galați.

Ambii tineri răniți au fost duși la spital, la Tecuci, pentru îngrijiri medicale, cel de 33 de ani rămânând internat deoarece traumatismele suferite sunt destul de grave.

Luni, 7 octombrie, anchetatorii au ajuns pe urmele bătăușilor fugari și au reușit să îi rețină, sub acuzațiile de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și amenințare. Ei urmează a fi prezentați Parchetului Tecuci și ulterior instanței de judecată, cu propunerea unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *