vineri, septembrie 20

Programul „Anghel Saligny” – șansa României la dezvoltare!

Programul „Anghel Saligny” promovat de Guvernul condus de Florin Cîțu și susținut de PNL este esențial pentru dezvoltarea României, a zonei rurale din țara noastră. Orice formațiune politică ce se opune acestui program va trebui să dea explicații în fața românilor care au nevoie de modernizarea comunităților în care trăiesc.

Prin acest program se vor realiza drumuri, gaze, apă și canalizare la care mulți români nu au încă acces. De aceea, PNL nu cedează la amenințări și susține adoptarea lui în Guvern cât mai curând posibil.

În România anului 2021, mai sunt multe investiții publice de făcut pentru a asigura cetățenilor un trai decent, la standarde europene. Guvernul Cîțu și-a asumat finanțarea, pe bază de proiecte viabile și în condiții de corectitudine maximă, a acestor investiții și trebuie sprijinit să facă acest lucru, pentru binele nostru, al tuturor.

Într-o coaliție este posibil să existe puncte de vedere divergente, dar, dacă buna-credință stă la baza inițiativelor și proiectelor, putem găsi soluții și putem guverna cu gândul la modul în care trebuie să dezvoltăm România.

De ce este necesar programul „Anghel Saligny”?

  • 57% dintre localități nu au canalizare.•
  • 29% dintre localități nu au apă curentă.
  • 69% dintre localități nu au retele de gaze naturale.
  • România are 20.000 de km de drumuri județene nemodernizate.
  • România are 27.000 de km de drumuri comunale nemodernizate.
  • Ce presupune programul „Anghel Saligny”?

Viziune: alocarea de resurse financiare pentru creșterea calității vieții în comunitățile locale.

Principiu: banii colectați la buget se întorc la oameni prin proiecte concrete derulate în beneficiul lor.

Finanțare: un efort sustenabil implementat pe termen lung – 50 de miliarde de euro până în 2028.

Este un program diferit de PNDL, deoarece proiectele finanțate vor viza doar dezvoltarea infrastructurii edilitare locale – apă, canalizare, gaze- și de infrastructură rutieră.
Programul „Anghel Saligny” reprezintă o soluție la probleme reale și concrete ale comunităților locale, o șansă la dezvoltare și creșterea calității vieții comunităților locale.
România nu înseamnă doar marile orașe. Trebuie să asigurăm un standard minimal comun la nivel național în termenii accesului populatiei la servicii de bază, precum cele de apă și canal.

PNL este un partid care a fost mereu deschis la dialog, dar nu vom fi niciodată deschiși la șantaj.

Dacă cei din USR-PLUS doreau introducerea anumitor criterii suplimentare de alocare a fondurilor și crearea de filtre care să garanteze o dată în plus alocarea și cheltuirea fondurilor, atunci puteau veni cu propuneri concrete pe lângă cele deja formulate și incluse.

USR PLUS nu a spus niciun moment că susține programul, dar cu alte amendamente, ci doar că se opune. Asta după ce amendamentele lor inițiale au fost incluse. Acest lucru denotă că tot timpul s-a dorit de fapt blocarea programului, nu îmbunătățirea lui.

Într-un guvern de coaliție, relațiile dintre partide se bazează pe respect și încredere, pe dialog deschis și constructiv, nu pe șantaje și conditionalități, pe blocaje și scandaluri.

 

Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *