joi, septembrie 19

Intensificări ale vântului în România

După o perioadă cu vreme calmă, a doua partea a săptămânii va aduce cel puțin o furtună puternică în Europa. Intensificările puternice ale vântului la rafală se vor face simțite joi și în România.

Potrivit modelelor meteo, săptămâna aceasta continentul nostru ar putea avea parte de două furtuni puternice.

Prima furtună este așteptată în zilele de miercuri și joi și va afecta cu precădere vestul și centrul Europei, însă se va face resimțită și în est, inclusiv în România.

Vremea va fi furtunoasă timp de mai multe zile, din Irlanda până în Polonia, Ucraina și România și va avea un impact asupra infrastructurii, clădirilor și copacilor. Zonele cele mai afectate vor fi Marea Britanie, nordul Franței, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, Polonia și Țările Baltice, unde viteza vântului la rafală ar putea ajunge până la 100-130km/h, potrivit modelelor meteo actuale, posibil chiar până la 140km/h.

Vremea în România

Și în România se va face resimțit vântul puternic, în special în nordul țării, în zona Apusenilor și în Carpații Orientali, unde viteza vântului la rafală se așteaptă să ajungă până la 103km/h și izolat, pe creste, posibil până la 118km/h.

Vântul puternic va aduce cu sine în noaptea de joi spre vineri ploi în mare parte a țării și ninsori abundente în centru și în zonele de munte. În sud și local în vest temperaturile vor fi cu multe peste media normală pentru această dată.

O a doua furtună

O a doua furtună ce ar putea afecta. deasemenea, în special vestul și centrul Europei, precum și Țările Baltice, este posibilă în zilele de vineri și sâmbătă.

Vineri vor exista intensificări ale vântului în toate regiunile din România, cu viteze la rafală de până la 62-75km/h și local, în special în zonele înalte de munte, până la circa 89km/h.

„Serii” de mai multe furtuni în doar câteva zile pot apărea o dată la câțiva ani.

Sursa: Meteoradar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *