vineri, septembrie 20

Creștere masivă a prețului la pompă – atac de panică în rândul șoferilor români

România trece printr-un atac de panică cu mult mai serios decât la începutul pandemiei, relevant pentru efectele proastei calități a clasei politice, dar și pentru criza de identitate națională prin care trecem.

Românii au luat cu asalt benzinăriile, după ce o fotografie cu preţul la motorină din Beiuş a stârnit panică în mediul online. În unele staţii, preţul la motorină şi benzină a depăşit pragul de 10 lei pe litru, însă acestea aparţin unor operatori privaţi/parteneri, care pot stabili ce preţ vor.

În marea majoritate a staţiilor, preţurile rămân ridicate, însă la nivelul ultimelor zile.Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele din Monitorul Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei, conform Agerpres.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Există însă staţii în care preţurile au urcat şi la 10 sau 11 lei pe litru. Chiar şi aseară, zeci de şoferi din judeţul Cluj au luat cu asalt benzinăriile din oraş. Cineva a răspândit zvonul că de la miezul nopţii preţul carburanţilor va atinge pragul de 10 lei pe litru, iar în curând doar armata va putea alimenta. 


În realitate, însă, preţul la benzină şi motorină este între 7,5 şi 7,9 lei pe litru în majoritatea staţiilor de carburanţi operate de marile companii de pe piaţa românească: OMV, Petrom, Rompetrol sau Lukoil. Preţurile pot fi verificate online pe Monitorul Preţurilor.

BLK Oil Tecuci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *