sâmbătă, octombrie 19

Sute de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale, în județul Galați

Pentru gestionarea eficientă a ordinii publice și menținerea  unui climat de siguranță la nivelul județului Galați, în perioada Sărbătorilor Pascale structurile Ministerului Afacerilor Interne au suplimentat efectivele care vor acționa în misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice și de protecție a frontierei de stat.

 

Astfel, zilnic vor acționa peste 170 de polițiști pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, în Noaptea de Înviere, 350 de polițiști gălățeni vor fi prezenți în zona bisericilor de pe raza județului, atât pentru a preveni evenimentele negative, cât și pentru fluidizarea traficului rutier.

 

În această perioadă, Jandarmeria Galați a dispus formarea unui dispozitiv de ordine publică compus din 150 de jandarmi, pentru desfășurarea fără incidente a Deniilor la Catedrala Arhiepiscopală și Catedrala din Tecuci. În Noaptea de Înviere, jandarmii gălățeni vor asigura ordinea publică la Mănăstirea Vladimirești, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Catedrala „Sf. Gheorghe” din Tecuci. Pentru asigurarea ordinii publice la Slujba de Înviere de la Mănăstirea Buciumeni, dispozitivul de ordine publică va fi organizat de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

 

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Galați au verificat  bisericile din județ cu privire la modul de organizare şi dotarea, în cazul unor incendii. În cadrul acestor acţiuni, inspectorii de prevenire au instruit preoţii şi au avut în atenţie dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice, precum şi stabilirea zonelor de parcare, astfel încât accesul autospecialelor de intervenţie şi posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori, în cazul producerii unui incendiu, să nu fie afectate.

 

În noaptea de Înviere, peste 150 de pompieri vor fi pregătiţi să asigure misiunile de protecţie a populaţiei. De asemenea, lucrătorii de la Inspecția  de Prevenire vor fi prezenți la lăcașurile de cult, iar în apropierea bisericilor, unde va fi un aflux mare de persoane, vor exista atât autospeciale de stingere, cât și echipaje medicale, pregătite să acționeze în caz de necessitate. Totodată,  echipajele SMURD vor fi pregătite  să intervină pentru acordarea primului ajutor şi transportul persoanelor aflate în dificultate, la spital.

 

Poliția de Frontieră a întărit dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat, mai ales în zonele cu risc infracțional ridicat. Totodată, s-au luat măsuri de fluidizare a traficului de persoane și mijloace de transport. În situația în care traficul prin punctele de trecere a frontierei de la Oancea și Galați-rutier se va îngreuna, poliția de frontieră este pregătită să suplimenteze efectivele alocate activității de control, pentru a evita aglomerarea.

 

Pentru desfășurarea fără incidente a manifestărilor publice, recomandăm cetățenilor județului Galați să respecte indicațiile forțelor de ordine, să acorde o atenție deosebită copiilor, în cazul în care sunt însoțiți de aceștia, să evite situațiile ce pot degenera în stări conflictuale, să aprindă lumânări în locuri special amenajate și să nu le lase nesupravegheate în locuință, să utilizeze suporturi de lumânare incombustibile (lumânare amplasată într-o farfurie cu apă), să folosească toate punctele de trecere a frontierei și să se informeze cu privire la situația traficului folosind aplicația „Traffic on-line”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *