vineri, septembrie 20

Centura din Tecuci este gata doar în poze, nu și în acte

Investigația condusă de jurnaliștii de la cotidianul viața-liberă.ro a scos la iveală posibile nereguli în gestionarea proiectului de construcție al centurii din Tecuci. Conform reprezntanților din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centura din Tecuci este gata doar în poze, pentru imaginea electorală a primarului. Singura promisiune de campanie pusă în practică de actuala administrație este de fapt un sâmbure de minciună.

 

Primarul GEGI „a inaugurat” fara drept șoseaua de centură în luna decembrie cu toate că proiectul avea termenul de finalizare în luna martie 2023. Lucrările nefinalizate ar putea viza amplasarea parapeților sau a elementelor de siguranță rutieră.

 

 

Proiectul pentru centura din Tecuci nu a fost implementat și gestionat de Primăria Tecuci, așa cum titrează presa de partid. Centura Municipiului Tecuci este un proiect de infrastructură implementat și gestionat de Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin Ministerul de Transporturi. Singurele contribuții ale primăriei fiind predarea amplasamentului și deblocarea proiectului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform datelor oficiale, lucrările au fost recepționate în perioada 27-28 decembrie 2022, procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor fiind încheiat pe 30 decembrie 2022.

 

Reprezentanții din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au declarat pentru viața-liberă.ro faptul că,  asocierea de constructori urmează să desfășoare și alte lucrări la infrastructura rutieră a centurii.

 

În prezent, contractul se află în perioada de garanție de 60 de luni. Antreprenorul execută lucrări care nu sunt de natură să afecteze utilizarea construcției conform destinației și cerințelor fundamentale aplicabile. De asemenea, în perioada de garanție, conform prevederilor contractuale, antreprenorul va fi responsabil de remedierea oricărui viciu și oricărei deteriorări a unei părți a lucrărilor ce se pot produce sau pot apărea”, a declarat CNAIR pentru viața liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *